De Pfaffs zitten met groot dilemma nu we vanaf zondag weer bezoek mogen ontvangen

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vanaf zondag mogen we thuis opnieuw maximaal vier mensen ontvangen, op voorwaarde dat het om steeds dezelfde mensen gaat en we de social distancing respecteren. Veel gezinnen zullen hartverscheurende keuzes moeten maken. Moederdag kan in beperkte kring gevierd worden, maar niet bij de Pfaffs.

"Ik kom sowieso niet buiten en laat niemand binnen - of het nu mag of niet", zegt Carmen Pfaff (64) in Het Laatste Nieuws. "Ik behoor als longpatiënte tot de risicogroep en moest onlangs nog naar het ziekenhuis met een borstvliesontsteking. Ik blijf voorlopig dus schoonekes in mijn kot."

Moederdag laat ze dit jaar aan zich voorbijgaan. "Mijn mama is al lang overleden, en mijn dochters doen eigenlijk een heel jaar lang aan Moederdag. Ze zorgen even goed voor mij zoals ik jarenlang voor hen heb gezorgd."

Maar de Pfaffs zitten nog met één dilemma: "Ons Shania viert net op 10 mei haar verjaardag. Ze wordt 20 jaar oud, maar van een feest zal dus geen sprake zijn. Gelukkig heb ik mijn voorzorgen genomen en heb ik het geschenk al in huis gehaald."

Tags pfaffs