Trump loopt woedend weg op eigen persconferentie: Dit is er aan de hand

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Donald Trump is boos weggelopen op een persconferentie. Hij deed dat tijdens de dagelijkse persconferentie in de rozentuin van de ambtswoning.

Amerikaans president Donald Trump begon met te zeggen dat Amerika de wereldleider is op gebied van testen. “Ik heb de testcapaciteit verdubbeld”, citeert Het Laatste Nieuws Trump. “Zo kunnen er nu elke dag 300.000 mensen getest worden op Covid-19.”

CBS-journaliste Weija Jiang wilde van Trump wel eens weten waarom hij de testcapaciteit beschouwt als een wereldwijde wedstrijd? “Er sterven wel elke dag duizenden Amerikanen door het virus.”

“Die vraag moet je niet aan mij stellen”, was het antwoord van de president. “Die vraag kan je beter aan China stellen. Je zou wel eens een vreemd antwoord kunnen krijgen.” Daarna ging hij over naar een andere vraag van een journaliste, maar Jiang wilde weten waarom hij dat specifiek tegen haar zei. Trump antwoordde door te zegggen dat hij die vraag zo tegen iedereen zou beantwoorden.

Daarna wilde CNN-journaliste Katilan Collins het woord nemen, maar Trump zei meteen “next”. Katilan bleef aandringen waarna Trump boos wegliep.