CEO van Brussels Airlines legt uit waarom er 1000 jobs moeten verdwijnen: “Dat is om deze twee redenen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er staan 1000 jobs op de tocht bij Brussels Airlines. Het bedrijf deed het al niet goed en de coronacrisis hakt er gigantisch hard in.

De toestellen staan nog steeds op de grond. Er werken nu 4200 mensen. In de zomer was er nog nieuw plan, dat plan is nu overlevingsplan geworden. Concreet verdwijnen er 25% van alle jobs. “Maar de vakbonden hopen dit nog naar beneden te krijgen”, legt journaliste Birgit Herteleer uit bij VTM Nieuws.

“Om 14 uur zitten de vakbonden samen met de overheid. Ook minister Alexander De Croo en Sophie Wilmès willen dit cijfer naar omlaag. Brussels Airlines had het al moeilijk voor Corona. Ze gingen afslanken, maar er zouden geen naakte ontslagen vallen. Nu is dat allemaal veel drastischer geworden door corona. Het personeel verwacht nog wel veel van het sociale overleg.”

“We hebben verandering nodig”, legt CEO Dieter Vranckx uit. “We gaan structureren om twee dingen te kunnen doen. De eerste is overleven in de periode na corona. En in tweede fase weer een gezond bedrijf worden om terug te kunnen groeien.”