Politieagenten in nauwe schoentjes: "Kom, we gaan illegalen bestelen, zijn we goed in"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
In Antwerpen zijn zes politiemannen voor de rechter moeten verschijnen. Ze worden ervan verdacht illegalen te hebben geslagen en bestolen.

De zes worden 'De Bende van Mega Toby en Sproetje' genoemd. Ze zouden meerdere mensen zonder papieren hebben mishandeld en beroofd en zouden sommige slachtoffers daarvoor zelfs naar afgelegen plekken hebben meegenomen.

Die feiten zouden zich vier jaar geleden hebben afgespeeld. Toen stapten enkele slachtoffers met hun verhaal naar de media. 

Gsm

"Als u leest wat er in de gsm's van de beklaagden stond, dat is schrijnend, verpletterend. 'Gaan we illegalen afrippen, daar zijn we goed in', staat erin te lezen", zegt de advocaat van een van de slachtoffers.

De verdachten, die nu niet meer werken bij de Antwerpse politie, riskeren één tot vijf jaar cel, maar ontkennen alles. Zij worden verdedigd door advocaat Walter Damen, die stelt dat er onregelmatigheden zijn vastgesteld, onder meer over de opgelopen verwondingen. Over enkele weken doet de rechter uitspraak in de zaak.