Automobilist rijdt in op voetgangers in Luik en vlucht dan weg: Verschillende gewonden

door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Rond 17 uur vond er in Luik een verontrustend incident plaats. Op Rue de la Casquette reed een automobilist in op enkele voetgangers en vluchtte daarna weg.

Het incident deed zich voor in de buurt van een bakkerij. Aan de voetgangerszone van Rue de la Casquette in Luik reed een nog onbekende man in op enkele voetgangers, ter hoogte van bakkerij Pain d’Antan. Dat meldt Het Belang van Limburg. Er zouden vier mensen gewond zijn geraakt. 

De man reed met een gestolen auto in een straat waar normaal geen auto's mogen rijden. Op de Boulevard d'Avroy raakte hij nog een andere auto. De twee inzittenden van die auto werden naar het ziekenhuis gebracht.

Ooggetuigen zagen hoe de man daarna wegvluchtte met zijn auto. Volgens één van die getuigen was de man aan het lachen achter zijn stuur.

De bestuurder kon uiteindelijk aangehouden worden. Hij zou onder invloed geweest zijn van drugs of alcohol. Daardoor kon hij nog niet verhoord worden. Ook de identiteit van de man is nog niet geweten. Het parket wil nog niet bevestigen dat de man opzettelijk inreed op de voetgangers.

Tags luik