“Een nationale ploeg bouwen voor de volgende vijftien jaar”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Roberto Martinez is na zijn contractverlenging bij de Rode Duivels gedrevener dan ooit om de ploeg naar de toekomst te verzekeren van succesverhalen.

De bondscoach noemt meteen een naam voor de toekomst. “We moeten een ploeg bouwen voor de komende vijftien jaar”, zegt de bondcoach aan La Dernière Heure. “Daarom volgen we een groep van 45 spelers op de voet. Zo heb ik ook Junior Edmilson bezocht in Qatar. Toen hij België verliet, haalde hij een erg hoog niveau.”

Maar Edmilson is al 25, dus moet er vooral bij de jongere garde gezocht worden. “We volgen nu ook de jongens geboren in 2000 of later. Twee van hen haalden de voorbije maanden een zeer hoog niveau: Doku en De Ketelaere.”

Met de winst van het WK werden in de amateurklassen camera’s gehangen. De beelden worden door videoanalisten druk bekeken. “Ik zag alle amateurclubs al aan het werk. Het algemene niveau is erg goed. Er wordt doorgaans erg tactisch gewerkt en ik zie dat veel teams van achteruit willen opbouwen. De ploegen die geregeld beelden raadplegen, boeken sneller progressie.”