Deze opvallende meldingen over coronatoeslagen stromen binnen bij Test Aankoop

door: MRO
Er zijn best wel wat handelaars die een coronatoeslag aanrekenen aan hun klanten. Test Aankoop heeft een meldpunt en daar lopen de meldingen vlotjes binnen.

“De meldingen over coronatoeslagen komen nu wel vlot binnen", bevestigt Jens Van Herp van Test Aankoop aan Redactie24.

"Wij hebben een meldpunt geopend aan het begin van de crisis en daar komen allerlei meldingen binnen, vooral over misbruik zoals prijsverhogingen. In het begin ging dat vooral over medisch beschermingsmateriaal, nu is dat geëvolueerd.”

Coronatoeslagen in verschillende sectoren

De coronatoeslag vindt zijn ingang in heel wat sectoren. Een garagist vraagt 5 euro voor een corona-reiniging bij het onderhoud van een wagen, een andere garagist vraagt 17 euro voor het desinfecteren van een wagen.

Een boekhouder vroeg zijn klant een coronatoeslag van 5 euro bij het invullen van een belastingaangifte, een aannemer liet een goedgekeurde offerte met 12% stijgen omwille van coronamaatregelen en er zijn ook meldingen van kappers die een coronatoeslag aanrekenen.

"De prijszetting is vrij, een handelaar/bedrijf/dienstenleverancier kan zijn prijzen laten stijgen omwille van de coronacrisis, maar dit lijkt mij geen goed idee, zeker niet als die volledig door de consument moet gedragen worden", klinkt het bij Jens Van Herp.

Meldpunt Test Aankoop

Test Aankoop verzamelt meldingen over onder meer te hoge coronatoeslagen via het contactformulier op hun website: https://www.test-aankoop.be/coronaform/form, of telefonisch 0800 29 510.