Test Aankoop roept handelaars op om geen coronatoeslag aan te rekenen: "Geen goed idee"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De coronacrisis heeft niet enkel voor prijsstijgingen gezorgd in supermarkten, er duiken steeds meer voorbeelden op van handelaars die hun klanten een coronatoeslag laten betalen. Geen al te best idee, vindt Jens Van Herp van Test Aankoop.

Wettelijk mag een handelaar perfect een coronatoeslag aanrekenen. "De prijszetting is vrij, een handelaar, bedrijf of leverancier kan zijn prijzen laten stijgen omwille van de coronacrisis."

"Een toeslag lijkt me nooit een goed idee, zeker als die integraal gedragen moet worden door de consument", vertelt Jens Van Herp in gesprek met Redactie24.

"Het overgrote deel van de ondernemingen rekent de extra kosten niet door en hoopt vooral op een consument die massaal zijn lokale handelaars en economie terug zal ondersteunen met bewuste aankopen."

Wederzijds vertrouwen om uit de crisis te geraken

"Prijsverhogingen zullen er niet voor zorgen dat men terug massaal inkomen spendeert. We roepen dan ook op om geen prijsverhogingen door te voeren en willen mensen aanzetten om in hun bestedingspatroon rekening te houden met lokale aankopen."

"Hoe sneller winkeliers en ondernemingen zien dat de Belg zijn uitgaven richt op zijn/haar vertrouwde handelszaken hoe beter. Wederzijds vertrouwen is het beste medicijn om door de crisis te geraken."