14-jarige door buitenlanders in elkaar geslagen voor wel heel bijzondere reden

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
In Maasmechelen is de 14-jarige Ouassim El Karzi is zaterdagnamiddag in elkaar geslagen door de inzittenden van een auto met Nederlandse nummerplaat.

Ouassim was zaterdag met een vriend aan het fietsen toen ze even besloten te rusten. “Rond 16 uur stopte een zwarte auto met Nederlandse nummerplaat, waar vier personen in zaten”, vertelt zijn broer Emir aan Het Nieuwsblad. “Twee van hen stapten uit. Een jongeman van rond de 19 tot 22 jaar stapte op mijn broer af, en gaf hem een hand om hem te groeten.”

Veel leek er niet aan de hand, maar dat was maar schijn. “Daarna keek hij rond of er iemand in de buurt was en begon hij uit het niets op het gezicht van mijn broer te slaan. Zijn vriend werd intussen vastgehouden.”

De dader wou de pet van het merk Gucci van Ouassim hebben. “Zo’n pet kost 250 euro en is een felbegeerd item. Die jongeman had even goed zijn telefoon kunnen meenemen, maar hij nam enkel de pet mee en reed weg. De vriend van mijn broer belde meteen de ambulance en politie en Ouassim werd meegenomen naar de spoedafdeling. Zijn oogkas en neus zijn gebroken en hij heeft blauwe plekken. Ik hoop dat ze die jongen snel vinden. Hij moet gestraft worden.”

De politie bevestigt de feiten en zegt dat ze onderzoek voeren naar de precieze omstandigheden.