Boze Benjamin Dalle beschuldigt Vlaams Belang: 'Ik heb miserie door hun schuld'

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media Benjamin Dalle (CD&V) heeft naar eigen zeggen honderden haatberichten ontvangen. Hij wijst met de vinger naar, onder meer, Vlaams Belang.

Dalle zou na de rellen in Brussel te mild geweest zijn voor de rebellerende jongeren, maar noemt dat in een interview met De Zondag resoluut "fake news".

"Geweld tegen de politie is onaanvaardbaar, dat moet streng bestraft worden. Ik ben zelfs voorstander van nultolerantie. Maar er wordt foute informatie verspreid, onder meer door Vlaams Belang."

"Ik heb in een opiniestuk aandacht gevraagd voor kwetsbare jongeren in onze hoofdstad, want ook zij hebben het moeilijk in deze crisis. Vlaams Belang maakt daarvan dat ik begrip vraag voor allochtone relschoppers. Daar is niéts van aan."

Sociale media

Maar op sociale media verspreidde het bericht zich snel. "Ik heb honderden haatberichten gekregen, via allerlei kanalen. Ik ben zelfs bedreigd. En dat allemaal door een vals bericht, dat is heel zorgwekkend. Fake news is een bedreiging voor onze democratie", besluit Dalle.