Met dit geniaal trucje op Whatsapp kan je berichten lezen zonder dat de afzender het weet

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay
Met een interessant trucje kunnen Whatsapp-gebruikers berichten lezen die ze ontvangen hebben, zonder dat de afzender hoeft te weten dat ze gelezen zijn.

Normaal toont de populaire app twee blauwe vinkjes naast berichten, die aangeven dat de ontvanger ze gelezen heeft. Maar er is een manier om dat te voorkomen.

Zo kan je "vliegtuigstand" instellen. Op die manier worden de data tegengehouden, zodat de afzender niet weet of je zijn of haar bericht gelezen hebt. Maar dan ben je offline. En wanneer je de "vliegtuigstand" weer uitzet, zullen de blauwe vinkjes wel verschijnen. Een andere mogelijkheid is om in de Whatsapp-instellingen ervoor te kiezen om de leesbevestiging uit te schakelen, maar dan kan je zelf ook niet zien of iemand anders jouw berichten gelezen heeft.

Trucje

De Britse tabloid The Sun heeft echter een methode gevonden die nog beter werkt: "De meeste nieuwe iPhone-modellen hebben een functie die 3D Touch heet; het scherm bevat een extra drukgevoelige laag, waardoor je door hard te drukken, nieuwe opties kan tevoorschijn toveren."

"Als je één keer drukt op een Whatsapp chat, ga je meteen naar de berichten. Maar indien je hard drukt en vervolgens blijft drukken, krijg je een preview te zien. Zo kan je zowat een dozijn van de laatste berichten lezen, zonder de blauwe vinkjes te laten aanspringen. Maar wie té hard duwt, gaat meteen naar het chatgesprek, en dan worden de blauwe vinkjes meteen geactiveerd."

iPhone

Helaas werkt dit trucje niet op elke smartphone, maar enkel op specifieke iPhone-modellen met 3D Touch: iPhone 6s, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS en iPhone XS Max.