Mbaye Leye neemt afscheid van Preud’homme, maar wordt hij nieuwe de coach?

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Er is nog altijd geen duidelijkheid wie de nieuwe trainer van Standard wordt.

Gisteren maakte Michel Preud’homme bekend dat hij geen trainer blijft in Luik. Assistent Mbaye Leye kroop in zijn pen om een mooie afscheidstekst te schrijven. “In het wereldje van het voetbal is het makkelijk om iemand de schuld te geven, het imago van iemand te schaden of om zich anders voor te doen dan men is”, schrijft Mbaye Leye op Instagram.

De Senegalees was een jaar assistent van Michel Preud’homme. “Het was een zegen om met jou samen te werken. Het is zelfs een mirakel dat ik jouw laatste assistent was: er waren zoveel kandidaten.  Mensen die het geluk hadden om met jou samen te werken, hebben respect en bewondering”

Het wordt uiteindelijk zelfs een liefdesverklaring. “Jouw carrière en jouw palmares zijn een antwoord op iedereen die jou durfde aanvallen en zich op hetzelfde niveau als jou plaatste. Je doorzettingsvermogen, bereidheid om kennis te delen, obsessie om goed werk af te leveren en oog voor details: dat maakt van jou de grote MPH. Laten we niet veel praten, maar wel goed praten. Ik hou van jou, coach.”

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dans le monde du foot il est très facile de blâmer, de nuire à l’image d’une personne où de le faire passer pour quelqu’un qu’il n’est pas. De t’avoir eu comme entraîneur a été une bénédiction et d’être ton dernier assistant un miracle car liste des prétendants était si longue. Recevoir du respect et de l’admiration de la part des personnes qui t’ont côtoyé ou eu la chance de travailler avec toi c’est le Must le Top le Grall . Ta Carrière et ton Palmarès sont une réponse à toute personne qui a osé rivaliser et se mettre à ton niveau. Ta persévérance , ta volonté de partager tes connaissances, l’obsession du travail bien fait et des détails ect.. font de vous le Grand MPH Parlons peu parlons bien Je t’Aime coach ♥? MPH

Een bericht gedeeld door Mbaye Leye (@ml_leye) op