Preud’homme blijft zichzelf: “Ik had de luxe niet om ontslagen te worden”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Michel Preud’homme is niet langer trainer van Standard Luik. Omdat het voor hem gewoonweg niet meer lukte.

Michel Preud’homme is blij dat hij het trainersluik achter zich kan laten. “Ik krijg steeds meer de indruk dat – voor de manier waarop ik werk – ik niet meer de energie kan opbrengen. Ik heb de force niet meer”, zegt Preud’homme aan Het Laatste Nieuws. “De motivatie is er wel. Coach zijn, de wedstrijden op zich, ça va.”

Is Preud’homme dan moe? “Ja..., nee... - ik ben al mijn hele leven moe. ’t Is gewoon, ik recupereer steeds moeilijker. En ik slaap ook slecht. Ik denk dat het de leeftijd zal zijn. Alles samen: trainingen voorbereiden, tegenstanders bekijken, video-analyses in elkaar knutselen, spelers scouten, debriefings na een match opstellen, en daarnaast de vergaderingen in de club, de discussies met de buitenwereld en de vakanties die geen vakanties zijn.”

Want heel wat trainers hebben wel vakantie nadat ze bij een ploeg passeren. Iets wat Preud’homme nu zeker wil inhalen. “Veel trainers worden ontslagen en dan kunnen ze zes maanden recupereren. Ik had die luxe niet. Ik ben nooit ontslagen.”