Nieuwe coach van Standard voorgesteld: “Het avontuur is veel belangrijker dan de rest”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De 55-jarige Philippe Montanier werd vanmiddag voorgesteld als opvolger van Michel Preud’Homme bij Standard Luik.

Montanier krijgt maar een contract van een jaar, maar ligt daar niet wakker van. “Op mijn leeftijd zijn het sportieve project en het avontuur belangrijker dan het contract”, vertelt Montanier aan Het Nieuwsblad. “Bij Boulogne ben ik destijds vijf jaar gebleven en daar had ik aanvankelijk maar een overeenkomst voor één seizoen.”

Het contact tussen Standard en Montanier was groot en intens. “Het klopt dat er al meerdere weken voor de ondertekening contact was: we hebben vijf à a zes keer gesproken via Zoom en nadien ook nog telefonisch, om te kijken of ik compatibel was met het DNA van de club. Daar moet je immers altijd rekening mee houden.”

Het zal bij Standard volgend seizoen van de jeugd moeten komen. “Iedereen in Frankrijk kent Standard, zelfs mijn verzekeraar, die nochtans geen voetbaldier is, kent de club. Er is de geschiedenis, maar er staat hier ook iets met die jeugdacademie en het trainingscentrum. Ik zie hier een aantrekkelijke kern, met heel wat jonge spelers. Ik werk graag met talenten en heb er tijdens mijn carrière al wel wat gelanceerd, maar dat wil niet zeggen dat ik zomaar elke jeugdspeler een kans zal geven. Talent moet er zijn.”