Inbraak bij amateurclub na kritiek op Ajax: “Bizar om zo te reageren”

door: BVDO
De Nederlandse amateurclub GSAVV Forward kreeg ‘ongewenst’ bezoek over de vloer nadat de club een opmerking gemaakt had over het nieuwe uitshirt van Ajax.

De Groningse studentenvoetbalclub vergeleek het nieuwe shirt met het lustrumpak van de vereniging twee jaar geleden. “Je reinste plagiaat”, werd met een knipoog naar Ajax gereageerd. En die zorgden voor een grote verrassing.

"Zonder dat ook maar iemand van Forward op de hoogte was, zette een afvaardiging van de Amsterdammers dinsdag koers naar sportpark Zernike”, klinkt het bij RTV Noord. “Met hulp van buitenaf wist de Ajax-delegatie het clubhuis van Forward binnen te dringen en werd het nieuwe uitshirt van Ajax, met achterop de naam Forward en het lustrumgetal 115, aan de muur in de bestuurskamer gehangen."

"Daar bleef het niet bij, want Ajax besloot de studentenclub ook nog te voorzien van twee dozen bier, vijf nieuwe ballen en een persoonlijke brief van Edwin van der Sar. Daarin liet de algemeen directeur van de Amsterdammers weten dat hij maar wat voor de club heeft achtergelaten, omdat er niemand van het bestuur in het clubgebouw aanwezig was.”

Voormalig bestuurslid Marnix Feikens reageerde: "Bizar dat ze het zo aanpakken. Als je als club zo reageert op een grapje, dan ben je met recht één van de grote clubs van Nederland, al staat Forward natuurlijk nog steeds op één."