Belgische profvoetballers trekken massaal naar de psycholoog door corona

door: BVDO
Belgische voetballers hebben veel vragen bij het heropstarten van het voetbal en trekken daardoor massaal naar de sportpsycholoog.

De Belgische profvoetballers zijn ongerust over de wederopstart van het voetbal terwijl het coronavirus nog steeds woekert. Bij sportpsycholoog Jef Brouwers staat de telefoon roodgloeiend. Tientallen spelers van Belgische eersteklassers consulteerden hem al voor een gesprek. “Ik ben de voorbije drie maanden door meer voetballers gecontacteerd dan in de vijf jaar ervoor”, vertelt sportpsycholoog Jef Brouwers aan Het Nieuwsblad.

“Ze maken zich zorgen over hun eigen gezondheid en die van hun families. Ze stellen zich ook vragen bij het fysieke contact dat komt kijken bij de uitoefening van hun job, of als ze in de krant lezen dat er ‘alles aan wordt gedaan’ om de stadions toch al zeker voor 25 procent te vullen. In eerste instantie bellen ze om daarover met iemand te kunnen praten.”

Birger Verstraete van FC Köln moest zich publiekelijk verontschuldigen nadat hij zei dat zijn gedachten niet bij voetbal zitten tijdens de coronacrisis. “Verstraete is zeker geen alleenstaand geval. Alleen wordt het delen van zulke gevoelens niet op prijs gesteld in de gesloten wereld van het voetbal. De identiteit van zij die me consulteerden, houd ik vanzelfsprekend voor mij. Maar ik kan wel zeggen dat er op dit moment zeer veel verborgen angst schuilt in het voetbal.”