Twee broers gaan compleet door het lint tijdens coronacontrole: Agent is maand werkonbekwaam

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Twee broers uit het Mechelen zijn compleet door het lint gegaan tijdens een coronacontrole. Ze werden gecontroleerd door een vrouwelijke agente.

Op 7 april tipte een buurtbewoner dat er een samenscholing aan de gang was van zo’n 15 personen. Toen de agenten ter plaatse kwamen, waren er nog maar acht te zien. Al is dat ook een overtreding tegen de coronamaatregelen die toen van toepassing waren, zo schrijft Het Nieuwsblad.

Toen de agenten overgingen tot de controle weigerde de 26-jarige Youssef S. alle medewerking en liep weg. Hij sprong ook nog eens op een agent en sloeg die op zijn rechteroog. Er moest een tweede ploeg ter plaatse komen om de man te kunnen inrekenen. Hij had ook cannabis op zak.

Bovendien beledigde hij ook nog eens een vrouwelijke agente door “kutwijf” te roepen en “gij zijt toch maar een wijf, gij moet uw bakkes houden.” De aangevallen agent was een maand werkonbekwaam.

Het parket tilt erg zwaar aan de seksistische beledigingen. “Uw gedrag getuigt van weinig respect voor het werk van de politie en in het bijzonder van vrouwen”, luidt het.

Al ontkent de verdediging met klem dat er seksistische taal gebruikt is. “Iemand uitmaken als klootzak of kutwijf valt niet goed te praten, maar is geen seksisme. Er zijn camerabeelden van het incident, daaruit blijkt dat het PV over de feiten vol onwaarheden zit”, zegt meester Saïd Aboulakil.

“Er is agressie geweest, maar niet zoals in het PV werd beschreven. Ik vraag voor Youssef een straf met probatie-uitstel en voor Houssain een vrijspraak.”

Het parket op zijn beurt vraagt een celstraf van één jaar voor Youssef en 60 uur werkstraf voor Houssain. Een vervolg op het dossier komt er op 16 oktober.