“Maakt niet uit als het maar één of twee matchen duurt”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Op zijn 36ste maakt Arjan Robben zijn rentrée bij zijn FC Groningen, al is er weinig geloof dat hij zal slagen.

Arjan Robben zette bij Bayern München een punt achter zijn carrière, maar wil nu bij FC Groningen, waar hij debuteerde op het hoogste niveau, een comeback maken. Veel mensen denken dat het alleen maar fout kan lopen.

Robben trekt zich daar niet veel van aan. Wat maakt mij dat nou uit”, vertelt hij bij Het Laatste Nieuws. “Zo denk ik helemaal niet, ik ben een positief mens. Misschien lukt het fysiek niet. Maar als ik het niet ga proberen, dan weten we dat niet. Dan komen we daar niet achter. Ik heb in mijn ogen niets te verliezen.”

Robben heeft een fantastische carrière achter de rug. “ Mijn loopbaan is al geslaagd, daar zit al een heel mooie strik omheen. Ik weet dat er een groot verschil in niveau zit tussen Bayern München en Groningen. Maar waarom moet dat een probleem worden? We zien wel waar het schip strandt. Het kan na een maand voorbij zijn, maar ook over twee jaar pas.”

Andere stemmen laten dan weer horen dat Robben nog kans kan maken om bij Oranje aan te sluiten voor het EK van volgend jaar. “Dat is nu niet aan de orde. Ik moet eerst gaan trainen en daarna gaan we wedstrijden spelen. Volgens mij is de nood bij Oranje nu ook niet groot.”

De komst van Robben legt Groningen alvast geen windeieren. Tot gisteren verkocht de club 8.000 abonnementen. Daar zijn er in de laatste 24 uur maar liefst 2.000 bij gekomen.