Tom Van Grieken niet te spreken over de terugkeer van IS-vrouwen naar België

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
“Ronduit hallucinant”, zo reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken op het bericht dat drie IS-gangsters dezer dagen vanuit Turkije naar België zullen gerepatrieerd worden. Twee onder hen, met name Tatiana Wielandt en Bouchra Abouallal, zijn zowat de bekendste en beruchtste IS-weduwen.

'Reeds in 2014 deden de Belgische instanties hun best om het beruchte duo uit Syrië weg te halen om hier te bevallen. Alhoewel ze hier destijds alle zorg en zelfs een OCMW-uitkering toegekend kregen, en beloofd hadden alle banden met islamistische groeperingen te verbreken, keerden ze een jaar later met hun kinderen naar Syrië terug en gaven ze meermaals - bijvoorbeeld op sociale media - blijk van hun haat tegen deze maatschappij, waarvan ze nu opnieuw de voordelen opeisen', stelt Vlaams Belang.

Volgens de partij is het bewijs meermaals gegeven dat deze vrouwen niet rehabiliteerbaar zijn. “Dit is gewoon niet uit te leggen”, vindt voorzitter Tom Van Grieken

“Deze terroristen die dit land niet één- maar tweemaal de rug hebben toegekeerd, in het gezicht hebben gespuwd en letterlijk en figuurlijk naar het leven hebben gestaan, keren vandaag doodleuk terug om opnieuw op de rug van onze overheid te leven.”