Professor waarschuwt voor nieuwe golf: "Dit is een wake-upcall, je ziet wat er gebeurt"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Het coronavirus woedt in alle hevigheid in Amerika. Volgens professor Biostatistiek Geert Molenberghs, verbonden aan UHasselt en KU Leuven, moet wat nu in Amerika gebeurt een les zijn voor ons.

“Als we nu zouden zeggen: ‘We schaffen alle maatregelen af en doen alsof er niets meer aan de hand is’, dan denk ik dat we dezelfde richting uit zouden gaan als wat we nu in Amerika zien gebeuren."

“Wat nu in Amerika aan het gebeuren is, is een wake-upcall. Dat zijn maatschappijen die niet veel verschillen van de onze, maar zij gaan veel lakser om met de maatregelen en nemen die vaak ook niet. Dan zie je wat er gebeurt", aldus Geert Molenberghs in gesprek met Redactie24.

Besmettingen gaan als een muur omhoog

“Je ziet het aantal besmettingen als een muur omhoog gaan in Amerika. Het is echt alsof je de Mount Everest aan het beklimmen bent."

"Sommige mensen denken dat de virologen of de biostatistici altijd wat overbezorgd zijn en dat het allemaal nogal meevalt. Het moet echt een les zijn dat wij niet moeten doen wat men in Amerika doet. Versoepelingen kunnen, maar de vlam kan in de pan slaan als je alles loslaat.”