Politicoloog ziet het somber in: "Dit laat een blijvende wonde na"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
CD&V-voorzitter Joachim Coens en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez hebben de plooien gladgestreken. Maar het akkefietje tussen de twee zou wel eens kunnen blijven sluimeren.

Bouchez had de leden van zijn partij die in het parlement zetelen de vrijheid gegeven om te stemmen over de aanpassingen aan de abortuswet. Terwijl er afgesproken was de stemming uit te stellen. Het maakte Coens boos, hij sprak van een vertrouwensbreuk. Nu hebben de twee de plooien gladgestreken tijdens een gesprek. Maar niet iedereen is overtuigd dat alles daarmee opgelost is.

"Ze hebben nu een vredesakkoord gesloten, maar je hoort toch achter de schermen dat dit een blijvende wonde nalaat", zei politicoloog Carl Devos tegen VTM.

Bart De Wever

"En vooral: de anderen, die niet in deze ruzie betrokken zijn, zoals Bart De Wever of Conner Rousseau, die bekijken dat en denken: 'Moeten wij met deze groep een zeer moeilijke formatie tegemoet? Is dat de ploeg waar vertrouwen in moet groeien?' Er zijn veel mensen die daar echt pessimistisch over zijn", aldus Devos.