Vlaming heeft duidelijke mening over uitbreiding abortusperiode: "We leven niet meer in de middeleeuwen"

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay
Vorige week was er heel wat te doen omtrent abortus. Alles draait om een voorstel om de periode waarin abortus kan plaatsvinden te verlengen. We legden de vraag voor aan onze lezers.

CD&V-voorzitter Joachim Coens dreigde de formatiegesprekken die hij met collega-partijvoorzitters uit de minderheidsregering Wilmès voert, te verlaten indien voor een verlenging werd gestemd van de periode om abortus uit te voeren.

Concreet gaat het om een uitbreiding van 12 naar 18 weken. Uit een bevraging bij onze lezers blijkt zeer duidelijk dat de overgrote meerderheid tegen deze uitbreiding gekant is.

Een 1000-tal mensen antwoordde op onze vraag en 73% daarvan is tegen de verlenging van de periode. 

Voldoende voorbehoedsmiddelen

"Als je baas bent over je eigen lichaam of buik ,allemaal goed en wel, maar wees dan al van in het begin preventief zodat een zwangerschap zo goed als onbestaande wordt. We leven niet meer in de middeleeuwen. Er zijn nu genoeg voorbehoedsmiddelen voorzien in deze tijd zodat we minder moeten beslissen over leven of moord", reageert Jacqueline.

Anke ziet het enigszins anders. "Dit bepaalt ieder voor zich, daar hoeft geen wet over te bestaan. Iedere vrouw is baas over haar eigen lichaam en omstandigheden. Oordeel niet te snel."

Tags abortus