Parket waarschuwt voor nieuwe diefstallenplaag van dit automerk: “Wees extra waakzaam”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er is een diefstallenplaag aan de gang bij Toyota. Criminelen hebben immers een manier gevonden om die keyless theft te kraken.

“Keyless theft komt voor bij auto's die geopend en gestart kunnen worden via afstandsbediening en waarbij geen sleutel nodig is. De dieven pikken via apparaatjes het signaal op van de afstandsbediening die in de woning ligt”, legt het parket van Leuven uit. 

“Wanneer de auto dicht genoeg bij het huis is geparkeerd, kan het signaal door de muren en het glas van het huis dringen en worden verlengd tot aan de auto. De auto denkt dat hij wordt geopend en kan worden gestart.”

Het parket van Leuven vraagt om extra waakzaam te zijn. Bij Toyota zit men verveeld met het probleem. “We nemen het probleem van autodiefstal heel ernstig, en we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze voertuigen zo veilig mogelijk zijn voor onze klanten”, reageert perswoordvoerder Stephan Lesuisse aan onze redactie.

Risico verkleinen
“We werken voortdurend aan de ontwikkeling van technische oplossingen om onze voertuigen nog veiliger te maken en om het risico op diefstal te helpen verkleinen, inclusief voor die wagens die uitgerust zijn met de keyless entry-functie.”

“Het is echter voor iedere autoconstructeur zo dat het uiterst moeilijk is om elk risico uit te schakelen en volledig te vermijden dat mensen en organisaties met criminele bedoelingen een manier vinden om bestaande beveiligingstechnieken te omzeilen. Dit is een industrie wijd probleem dat alle autoconstructeurs en populaire modellen treft.”

“Om dit risico te verkleinen, werken we regelmatig samen en delen we informatie met verzekeringsmaatschappijen en politieautoriteiten over de hele wereld om inzicht te krijgen in nieuwe bedreigingen en technieken die door dieven worden gebruikt, en we gebruiken dit om beter beveiligde systemen te ontwikkelen.”

“Klanten die bezorgd zijn kunnen ervoor kiezen om de keyless entry-functie van hun wagen te deactiveren."