Carl Devos met verstomming geslagen door Vlaamse regering: "Wát een blamage"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Politicoloog Carl Devos heeft zwaar uitgehaald naar de Vlaamse regering, die na samenkomst van de laatste ministerraad uitblonk in stilzwijgen.

Het feit dat de persconferentie werd afgelast, dat minister Wouter Beke (CD&V) zonder iets noemenswaardigs te zeggen in een auto stapte en dat ook minister-president Jan Jambon (N-VA) slechts enkele zinnen communiceerde, valt niet in goede aarde.

Een tv-ploeg van de VRT kon zelfs vaststellen hoe ministers Hilde Crevits (CD&V) en Bart Somers (Open Vld) door een achterraam klauterden en de benen namen.

Coronacrisis

Politicoloog Carl Devos kan het niet geloven: "Er zijn op dit moment veel vragen over de aanpak van de coronacrisis. Het feit dat men niet wil antwoorden, is heel eigenaardig", zei hij in een reactie tegenover de VRT.

Vooral over de mank lopende contactopsporing zijn er heel wat vragen. Maar antwoorden kwamen er niet. "Het moet zijn dat men schrik heeft om bepaalde antwoorden te geven, ofwel wil men verbergen dat men op veel vragen geen antwoorden heeft. Het feit dat ze geen antwoorden geven, is een blamage voor de regering", aldus Devos.