Koning Filip roept op om snel regering te vormen: “Kijk verder dan het eigenbelang”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Koning Filip hield naar aanleiding van de nationale feestdag een toespraak en daarin had hij uiteraard de nodige aandacht voor de coronacrisis.

De koning bedankte de bevolking voor de inspanningen die er geleverd werden om de crisis het hoofd te bieden. "De crisis heeft ons de ogen geopend en wakker geschud uit het comfort van onze zekerheden”, zegt de koning in zijn boodschap naar aanleiding van de nationale feestdag morgen.

“Ze dwingt ons na te denken over hoe we leven, het werk organiseren, het onderwijs inrichten, hoe we produceren en consumeren, hoe we ons verplaatsen en reizen."

En koning Filip kijkt ook vooruit naar de toekomst. "Dit is hét moment om onze samenleving en onze economie te herbekijken. Door te bouwen op de menselijke waarden die we de afgelopen tijd zo intens hebben beleefd. Door te kiezen voor meer rechtvaardige en duurzame oplossingen."

Daarbij verwijst hij ook naar de regeringsvorming. "Soms wacht de geschiedenis niet. Om de economische opleving te doen slagen, die reusachtige uitdaging waar we nu voor staan, moet iedereen meewerken. En om iedereen aan boord te krijgen, hebben we nood aan een helder uitgestippelde route."

"Het hele land vraagt dat er dringend een besluitvaardige en stabiele regering wordt gevormd. Laten we het land niet teleurstellen. We kunnen alleen maar slagen, als we verder kijken dan ons eigenbelang, met moed en durf."