16 reddingwerkers rukken uit voor gekwetste sint-bernard op hoogste berg van Engeland

door: MRO
Afbeelding bron: YouTube - Richard Warren
Een team van maar liefst 16 reddingsmedewerkers heeft afgelopen weekend een hond gered. Sint-bernard Daisy kon niet meer verder tijdens een beklimming van de hoogste berg van Engeland.

Scafell Pike is de hoogste berg van Engeland en tijdens een wandeling met haar baasjes gaf de sint-bernard aan dat ze niet meer verder kon. De hond had pijn in de achterpoten.

Het 'Wasdale Mountain Rescue team' staat normaal paraat om mensen in moeilijkheden te helpen, maar twijfelde niet om ook een reddingsoperatie voor hond Daisy op poten te zetten.

Toen ze met 16 reddingswerkers arriveerden, stelden ze Daisy gerust en dienden ze haar een middeltje tegen de pijn toe. De reddingsoperatie nam in totaal 5 uur in beslag.

"Het werd al snel duidelijk voor ons dat Daisy's medewerking essentieel zou zijn om vooruitgang te boeken, want Daisy zorgde er wel voor dat als ze iets niet wilde doen, ze het niet zou doen", blikken de reddingsmedewerkers terug op hun webstek.

"Uiteindelijk kwam 55 kg zware Daisy heel snel tot rust nadat ze zich realiseerde dat we haar probeerden te helpen. Vanaf dat moment bleek de evacuatie niet zo anders te zijn dan een normale evacuatie van een volwassene wat we al honderden keren eerder hebben gedaan."

Intussen stelt Daisy het goed.