Massatoerisme is nu uit den boze: “Hoe meer reizigers we thuis kunnen houden, hoe beter”

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Het is zomervakantie en tienduizenden Belgen laten zich niet tegenhouden door het coronavirus om naar het buitenland te reizen. Toch houdt dit een ernstig gevaar in voor de verspreiding van Covid-19, althans vakanties op drukke plaatsen.

“Gaan we niet elke keer een brandbom terug binnengooien met terugkerende reizigers die telkens opnieuw de zaak aanjagen? Dat is een zorg en iedereen is verontrust dat bepaalde regio’s in Europa rood kleuren. Hoe meer reizigers we thuis kunnen houden, hoe beter”, stelt professor Geert Molenberghs (KULeuven en UHasselt) in gesprek met Redactie24.

Toch houdt niet elke reis een groot gevaar in. “Als mensen in hun auto stappen en in de bossen in Frankrijk of Duitsland gaan wandelen, waar ze geen kat tegenkomen, dan doen ze daar niets verkeerd mee. Dat is zelfs beter dan thuis.”

Massatoerisme

“Maar het gevaar schuilt in het massatoerisme met de nodige feesten, mensen die zich het risico niet aantrekken en die vaak ook denken ‘het is mijn risico, het is mijn probleem’. Die mensen denken verkeerd want ze kunnen natuurlijk ondertussen veel mensen besmetten. Hetzelfde gedrag hebben we ook bij jongeren gezien.”