Man uit Ikea Gent gezet omdat hij samen met zijn vrouw aan funshopping deed

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Hendrik Wallijn uit Oostende is uit de Ikea van Gent gezet omdat hij samen met zijn vrouw aan het funshoppen was.

Ikea houdt je in deze coronatijden goed in de gaten. Dat weten we nadat Hendrik Wallijn door het personeel van de Ikea in Gent uit de winkel gezet werd. Sinds de Nationale Veiligheidsraad mag je enkel maar alleen gaan shoppen. Ikea lost dit op door aan elke wagen of bubbel die er komt één armbandje te geven. Enkel wie een armbandje draagt, mag de winkel binnen.

Zo ook bij Hendrik Wallijn. Hij gaf het bandje aan zijn vrouw. Hij bleef wat rondhangen aan de wagen. “Niet veel later bood een vreemde die klaar was met winkelen zijn bandje aan. Vervolgens ben ik de winkel binnengegaan”, zegt Wallijn aan Het Nieuwsblad.

Bij de beddenafdeling wisselden ze enkele woorden, waarop een medewerker hen aansprak dat ze samen aan het shoppen waren. Eén iemand moest de winkel verlaten. Ikea bevestigde aan de krant dat ze op zoek gaan naar mensen die samen shoppen. Wallijn verliet zelf de winkel. Maar blijkbaar doet niet iedereen dat en dan wordt de politie ingeschakeld. “Helaas hebben we dat al moeten doen. Er zijn al meerdere incidenten met agressie geweest, in meerdere winkels”, verklaar woordvoerder Colombine Nicolay van Ikea.

Tags shopping ikea