VTM

Peter Bulckaen fel vermagerd en gaat met schrijvers van Familie praten: “Ze vonden het een goed idee

bron: Primo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het is de fans van Familie allicht opgevallen. Peter Bulckaen (die de rol van Mathias speelt) is een stuk vermagerd.

De acteur is in totaal 15 kilogram kwijt. Hij heeft dat niet gedaan door een streng dieet te volgen, maar wel door een compleet andere levensstijl aan te nemen. “Het is niet dat ik moest vermageren van de dokter. Ik vond van mezelf dat ik te dik was. Ik heb eerder al geprobeerd af te vallen. Soms met succes. Tussen ‘Wittekerke’ en ‘Familie’ ben ik eens 11 kilogram verloren, maar in de loop der jaren zijn die kilo’s er weer bijgekomen”, vertelt Peter in Primo.

Dat hij nu een stuk magerder is, kwam ook goed uit voor Familie. “Er was het idee om Mathias een midlifecrisis te laten beleven. Die verhaallijn is uiteindelijk verwaterd, maar ineens was daar de affaire tussen zijn vrouw Véronique en haar jeugdliefde Lars. "Misschien past het feit dat Mathias wil vermageren in dit verhaal’, opperde ik.

“De schrijvers hadden daar wel oor naar gehad. Mathias dreigde zijn vrouw te verliezen en wou er beter voor haar gaan uitzien. Hij ging dus aan het fitnessen en dat heb ik ook gedaan. Ik ben in juni begonnen. En ik ben toen ook op mijn eten beginnen letten. Ik woog toen 104,5 kg, nu weeg ik er 89.”