Tienerjongen (15) bekent brandstichting in Aarschot

bron: Belga
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een 15-jarige tienerjongen heeft bekend dat hij brand heeft gesticht in de lokalen van de chiro in Aarschot. Dat meldt het Leuvense parket. De tiener moet voor de jeugdrechter verschijnen.

Politie en brandweer kwamen snel ter plaatse na een alarmerend telefoontje. De loods waar de chirolokalen van Aarschot gevestigd zijn, stond in lichterlaaie. Uiteindelijk raakte niemand gewond, maar de ravage was enorm. 

Het parket opende een onderzoek naar de oorzaak van de brand. Een branddeskundige ontdekte dat de brand met opzet was gesticht. Politie zocht naar de dader en kon enkele minderjarigen aanhouden, waaronder een 15-jarige jongen. Hij heeft de feiten bekend. 

“Op donderdag 11 januari werden drie minderjarige jongens verhoord door de recherche van de lokale politie Aarschot”, meldt het Leuvense parket. “Een 15-jarige jongen uit Aarschot bekende dat hij brand had gesticht in de lokalen. Hij zal voor de jeugdrechter worden geleid. Een 14-jarige jongen uit Leuven gaf toe dat hij bij de feiten aanwezig was. Hij wordt verder opgevolgd door het parket van Leuven. Een derde vriend, een 14-jarige uit Herenthout, werd ter beschikking gesteld van het parket van Mechelen.”