VTM

Karen Damen heeft vreselijk nieuws gekregen dat ze echt niet had verwacht

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Karen Damen heeft geen goed nieuws gekregen. Het is zelfs nieuws dat ze totaal niet verwacht had.

Als je naar de radio luistert zou je het niet zeggen, maar Karen heeft haar eerste soloplaat uit. 'Eén Ander Spoor' wordt echter nauwelijks of niet op de radio gedraaid. Dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws. 

Zes weken geleden werd het nummer uitgebracht 'Een ander spoor'. Het werd een kleine 32.000 keer gestreamd op Spotify en staat het op de achtste plaats in de Vlaamse Top 50. Maar op radiozenders als Qmusic, MNM of Studio Brussel hoor je hem niet - op de dag van de release na. 

"Natuurlijk was een plaats in de MNM-playlist bijvoorbeeld mooi geweest. Maar we waren op voorhand realistisch. Dit is een traag Nederlandstalig nummer. Terwijl de nummers op MNM vooral Engelstalig en uptempo zijn, à la Calvin Harris", reageert Karens pers- en promoverantwoordelijke Helga Marquenie. "Elke radiozender heeft zo zijn eigen format en daar kunnen we niet omheen."

"Trouwens: dat 'Een ander spoor' geen succes zou zijn, klopt eigenlijk niet. Het heeft tijd nodig om te rijpen, ja. En er zijn mensen die het nummer nog moeten leren kennen. Maar we voelen dat het vanaf nu begint te boomen. Vorige week zat Karen bij 'De Bende van Annemie' op Radio 1 en kwamen er lovende reacties binnen. En Radio 2 heeft het afgelopen weekend als hoogste nieuwkomer op de 20ste plaats in zijn Top 30 gezet."