VTM

Man die 'Blind Getrouwd bedacht steekt hand in eigen boezem: "Bij dit koppel hebben we gefaald"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Nog twee weken en dan start het nieuwe seizoen van Blind Getrouwd. De balans is dat 3 op 7 huwelijken gelukt zijn. Met andere woorden, het is 4 keer fout gegaan.

Gert Martin Hald, de Deense professor die een methode bedacht, vindt dat het programma bij het huwelijk van Daisy en Geert een gefaald heeft. “Ze zijn gescheiden én ze hebben er geen fijne ervaring aan overgehouden. Oké, Daisy begon een relatie met de cameraman van het programma. Dat kon niemand voorspellen. Ik ben blij voor haar, maar als experts hebben wij daar gefaald. Op papier zag het er goed uit voor die twee, maar in realiteit klikte het totaal niet", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Het misgelopen huwelijk van Ben en Tine vindt hij dan weer geen mislukking. “Chemie kun je niet forceren. Toch beschouw ik Ben en Tine niet als een mislukking. Hun huwelijk bleef niet duren, maar ze hebben er wel veel uit geleerd. Ik denk dat de kijkers ook vergeten hoe stresserend dit is voor de kandidaten. Ze staan onder enorme druk met die camera's. In die zin zou je het programma het enige nadeel van het programma kunnen noemen. "

"De koppels worden constant gevolgd door een camera en wanneer alles op televisie komt, moet je daar nog eens de aandacht van een miljoen kijkers bijtellen, plus de kranten en de weekbladen."

"Stel je voor dat jij pas getrouwd bent, je op café naar het toilet gaat en de man naast je zegt: Hé, jij bent die kerel van 'Blind Getrouwd', hoe is de seks? Leuk, hoor. Het voordeel van het programma is dan weer dat wij de koppels constant begeleiden én kunnen waarschuwen: de ­komende weken en maanden kan dit en dit een probleem worden in jullie relatie, wees daar alert voor.”