VTM

Paul Severs praat over zijn ziekte: “Een brandende pijn"

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Paul Severs (69) heeft voor het eerst in zijn carrière concerten moeten annuleren. Hij kon ook niet anders want hij werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis.

“Ik heb in totaal vijf concerten moeten annuleren”, reageert Paul in Dag Allemaal. “Ik heb er nog altijd hartzeer van. Maar ja, de dokters hadden uitdrukkelijk verboden om te zingen en schreven me complete rust voor.”

Intussen heeft Paul het ziekenhuis weer mogen verlaten. “Ik kampte eigenlijk met twee problemen. Oververmoeidheid en een lekkende maagklep. Ik voelde me de laatste weken wel vermoeider dan anders, maar ik lag daar niet wakker van. Ik dacht dat het mijn leeftijd was. Ik word 70 jaar en treedt nog 250 keer per jaar op. Aangezien ik alles perfect wil doen, zijn dat voor mij 250 stressmomenten.”

“Ik werd hees en voelde steeds meer een brandende pijn in mijn keel. Pas toen ik mijn stem kwijt was en niet meer kon slapen van de pijnscheuten, besefte ik dat het ernstig was. Volgens de dokter sloot mijn maagklep niet goed meer af, waardoor er maagzuur in mijn keel terechtkwam. Vooral als ik lig. Gelukkig gaat het nu beter en is de meeste pijn weg.”