VTM

VTM reageert op alle kritiek na het verhaal van de teleurgestelde tiener Ernest uit 'De Wensboom'

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Daarstraks raakte het verhaal bekend van de tienjarige Ernest Vens, die speciaal een groot feest wou voor zijn oma, die altijd voor iedereen klaar staat. Hiervoor rekende hij op de hulp van 'De Wensboom', die hem meerdere malen beloven dat zijn wens zou uitkomen, maar niets bleek minder waar.

Twee keer zei het programma dat zijn droom zou uitkomen, maar twee keer zeiden ze het feest af. Nadien beloofden ze dat ondanks dat zijn wens niet zou uitkomen, hij wél in het programma te zien zou zijn. Maar ook dat was een fabeltje. Als trootsprijs boden ze hem tickets aan voor een concert van Niels Destadsbader, maar dat kon de tienjarige jongen niet troosten. 

Er kwamen veel verontwaardigde reacties op het verhaal. VTM reageert: "Heel wat mensen schrijven zich in voor De Wensboom en willen hun wensen via het programma in vervulling zien gaan. Het is natuurlijk onmogelijk om aan alle wensen een gevolg te geven. Het productieteam onderzoekt alle inschrijvingen en maakt op basis daarvan een selectie voor het programma."

Toch vinden heel wat mensen dat ze dan niet onnodige beloftes moeten doen naar het kind, als er niets van komt.