Eindelijk goed nieuws voor alle mensen die de zon zo erg missen

bron: KMI
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
We hebben er allemaal zeer dringend nood aan: een beetje beter weer. Vooral de zon wordt gemist. We willen u niet te veel hoop geven, maar er komt morgen toch eindelijk eens een zonnige dag aan.

Vandaag blijft het grijs en valt er mogelijk hier en daar wat motregen. Op het einde van de namiddag begint het te regenen in het noordwesten van het land. De maxima liggen tussen 5 en 8 graden in de Ardennen en tussen 10 en 12 graden elders. De wind waait matig tot vrij krachtig uit westzuidwest tot zuidwest met rukwinden tot 60 km/h. Aan zee waait hij vrij krachtig tot krachtig met rukwinden tot 70 km/h. 

In de avond en het begin van de nacht trekt de regenzone verder van west naar oost over het land. De regen wordt al snel gevolgd door brede opklaringen. Vervolgens kan het nevelig worden met ook kans op aanvriezende mistbanken. Tegen dinsdagochtend is het overal uitkijken geblazen voor gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. In het binnenland verwachten we minima rond of net onder het vriespunt met waarden tussen -2 en +1 graden. Aan zee blijven de temperaturen positief. Bij de passage van de regenzone ruimt de wind eerst naar het noordwesten. Daarna wordt hij zwak uit westelijke of veranderlijke richtingen. 

Dinsdagochtend is er eerst kans op aanvriezende mistbanken. Daarna wisselen zon en wolken elkaar af. Het blijft droog en rustig bij een zwakke wind uit west tot zuidwest, krimpend naar zuid. De maxima schommelen tussen 3 graden in de Hoge Venen en 7 graden in het westen. 

Vanaf woensdag wordt het weer zwaarbewolkt met buien. De boodschap is dus: genieten van de zonnestralen dinsdag.

Tags weer zon