VTM

VTM-journalist Boudewijn Van Spilbeeck heeft drastisch besluit genomen: “Vanaf morgen ben ik Bo”

bron: VTM
door: Redactie
Afbeelding bron: Archieffoto
VTM-journalist Boudewijn Van Spilbeeck heeft een drastisch besluit genomen. Hij maakte het nieuws zelf bekend in een persmededeling.

"Ik heb de beslissing genomen om voortaan als vrouw door het leven te gaan", schrijft Boudewijn in het persbericht. "Dit zal bij velen als totaal onverwacht overkomen, maar voor mij en mijn omgeving is het dat niet. Mijn beslissing om van geslacht te veranderen, neem ik niet lichtzinnig. Al tientallen jaren leef ik met die dualiteit tussen mijn mannelijk lichaam en mijn vrouwelijke gevoelens. "

"Mijn eerste herinnering aan de gedachte dat ik een meisje wou zijn, was toen ik acht jaar was. Dat is een halve eeuw geleden. In mijn puberteit en tijdens mijn studententijd ben ik mij ook zo beginnen kleden. Ook dat is meer dan veertig jaar geleden. Intussen kom ik al een kwarteeuw buiten als de vrouw die ik ben."

Gelukkig getrouwd
"Toch ben ik getrouwd en na dertig gelukkige jaren en twee (volwassen) kinderen ben ik nog altijd samen met de vrouw van mijn leven. Maar het gevoel dat er, ondanks mijn huiselijk geluk, iets niet klopte bleef leven en de 'genderdysforie' werd sterker. "

"15 jaar geleden heb ik een eerste keer overwogen om de transitie van man naar vrouw te doen, maar de tijdsgeest leek mij er nog niet rijp voor. Ik vreesde mijn fantastische job, mijn vrienden en vooral mijn dierbaar gezin te verliezen."