VTM

Boudewijn Van Spilbeeck wordt vrouw: “Zeer moeilijk voor mijn familie”

bron: VTM
door: Redactie
Afbeelding bron: VTM
VTM-journalist Boudewijn Van Spilbeeck verandert van geslacht. Vanaf morgen gaat hij als vrouw door het leven.

Boudewijn zegt dat hij al van kindsbeen af zich vrouw voelde. Hij overwoog al verschillende keren om van geslacht te veranderen, maar stelde die beslissing altijd uit.

Nu heeft hij toch besloten om door te zetten. “De voorbije vijf, zes jaren is mijn onbehagen om als man te leven heel sterk toegenomen. Externe factoren hebben alles versneld: een aantal transgender-vloggers op YouTube die succesvol de transitie doorgemaakt hebben”, licht Boudewijn toe. 

In behandeling
“Maar ook reality-ster Caitlyn Jenner, in een vorig leven bekend als Olympisch kampioen Bruce Jenner. Dat zij op 65 jaar toch de beslissing nam om van geslacht te veranderen, heeft mij doen inzien dat het ook voor mij niet te laat was.”

"Intussen ben ik bijna een half jaar in behandeling, krijg ik hormonentherapie en zijn verschillende vervrouwelijkende ingrepen gepland. Het zal nog een jaar of meer duren voor mijn transitie helemaal afgerond is en mijn lichaam volledig in overeenstemming is met mijn geest.”

“Voor mijn partner, mijn kinderen en mijn naaste familie is mijn beslissing niet gemakkelijk geweest. Maar wij zijn vastberaden om deze moeilijke tocht samen af te leggen en tot een goed einde te brengen.”