Onderzoekers doen schokkende ontdekking naar doodsoorzaak Vlaams-Nederlands model Ivana Smit

bron: TVL
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
Het Vlaams-Nederlandse model Ivana Smit (18) kwam om het leven in Kuala Lampur, toen ze van een balkon is gevallen of geduwd. Er wordt volop onderzocht of er kwaad opzet mee gemoeid is, maar het vermoeden zegt van wel.

Haar lichaam werd naakt teruggevonden. Ze was voorheen alleen aanwezig op een appartement met een rijke Amerikaanse zakenman, wiens vrouw naar eigen zeggen 'even weg was'. De ouders geloven dat de man hun dochter verkracht en vermoord heeft, om haar vervolgens van het balkon te duwen om de politie op een verkeerd spoor te zetten. 

De ouders spraken vlak na de feiten een agent die hen meer uitleg zou moeten geven, maar die geen woord engels kon én niet op de hoogte was van het onderzoek. Ook kregen ze een papier voorgeschoteld waarop stond dat het onderzoek afgerond was, en dat ze dit moesten ondertekenen, terwijl dat dus helemaal niet het geval was. "In Maleisië is alles te koop, wellicht neemt de politie de man daarom in bescherming." 

Het Limburgse model nam nog een selfie met de zakenman en zijn Kazachstaanse vrouw, enkele uren voor ze dood werd terug gevonden. Volgens de zakenman zou ze van het balkon gevallen zijn terwijl hij sliep. 

Nieuwe elementen
In het bloed is een grote hoeveelheid alcohol teruggevonden, maar ook de verkrachtingsdrug ketamine. Ook zijn het letsels aan de achterkant van haar hoofd gevonden, die datteren van een half uur vóór haar fatale val. 

Ook is op nieuwe beelden te zien hoe de Amerikaan Alexander Johnson (45) haar uit een discotheek draagt.