Sven Mary haalt keihard uit naar Jan Jambon: "En ook dat is geen geldig excuus!"

bron: VTM NIEUWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Sven Mary heeft gereageerd op de uitspraken van Jan Jambon. De minister van Binnenlandse zaken haalde zwaar uit naar de advocaat van Salah Abdeslam in De Zevende Dag. "Een advocaat moet ervoor zorgen dat iemand een correcte straf krijgt. Dat Mary nu de vrijspraak vraagt, is echt twee straten te ver," zei Jambon.

Mary vindt het niet kunnen dat een minister commentaar geeft op een nog lopende zaak. “Dit is een manifeste schending van de scheiding der machten en Jambon probeert hiermee de rechtbank te beïnvloeden. Dat hij op die manier zogenaamd de stem van het volk wil vertolken, is geen geldig excuus", zegt Mary.


"Ongepast"

De minister interpreteert volgens Mary ook verkeerd de rol van een advocaat. "Het is niet de taak van de advocaat om de juiste straf te bepalen. Dat doet een rechter. Een advocaat daarentegen moet ervoor zorgen dat alle wetten en procedures worden nageleefd, al is dat voor een persoon als Salah Abdeslam. Ik vind niet dat dit hoort in een democratie als de onze. Dit is ongezien en ongepast.”