Bestuurslid van Moskee in Borgerhout randt minderjarige aan

bron: Gazet van Antwerpen
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In moskee El Fath in Borgerhout heeft de politie een gerechtelijk onderzoek geopend. Er is sprake van mogelijk seksueel overschrijdend gedrag van een bestuurslid.

De feiten dateren al van een aantal weken geleden, maar eind vorige week kwam het onderzoek in een stroomversnelling. De federale gerechtelijke politie nam vrijdag compueters en de laptop van Bachir B in beslag. Het vooraanstaande bestuurslid wordt ervan verdacht een minderjarig meisje te hebben aangerand.

Hij zou op heterdaad betrapt zijn en er zouden videobeelden gemaakt zijn. Volgens een politiebron in Gazet van Antwerpen is er sprake van “minstens één” klacht van een slachtoffer, binnen de gemeenschap in Borgerhout is er sprake van een tweede slachtoffer.

B. zit nu in Marokko. Wellicht is hij gevlucht na de aantijgingen. Eén van zijn dochters doet het af als een “kwalijke roddel die wel zal overwaaien.” “Mijn vader heeft jarenlang zijn leven gegeven voor die moskee en nu wordt hij plots afgeschilderd als een crimineel”, zegt ze.