Will Tura neemt besluit over zijn carrière: "Dat doe ik op mijn leeftijd niet meer"

bron: Humo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
77 is hij, maar Will Tura treedt nog steeds op. Hij kan het podium niet missen, al is de zanger wel wat kieskeuriger geworden. Zo laat hij tenten en optredens in open lucht voortaan links liggen.

"Ja, in maart en mei zijn er weer zes concerten. En het mooie is dat ik de locaties zelf een beetje kan kiezen. Optreden in open lucht of een tent, daar heb ik op mijn leeftijd geen zin meer in. Maar Vlaanderen heeft enkele prachtige zalen­ voor deze minitournee sta ik onder meer in de Capitole in Gent en de Roma in Antwerpen ­en daar ga ik met plezier spelen", vertelt Tura in Humo.

"Samen met Steve Willaert heb ik een mooie muziekavond samengesteld. De klassiekers zitten er natuurlijk in, want daar wil ik mijn neus niet voor ophalen, maar we spelen net zo goed een hele hoop andere dingen: een beetje jazz, een beetje gospel. Weet je, de grote vitamines die je nodig hebt in het leven ­- schoonheid, ontroering, troost, vrolijkheid - vind ik op mijn 77ste nog altijd op het podium. Dan kan er maar één conclusie zijn: ik ben een héél gelukkig man."

Tags