VTM

Verlaat ook Ianthe Tavernier 'De Buurtpolitie'? "Stoppen op hoogtepunt"

bron: Gazet van Antwerpen
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
'De Buurtpolitie' zit intussen al aan 500 afleveringen. Niemand had gedacht dat de VTM-reeks zo'n groot succes zou worden. De 29-jarige Ianthe Tavernier geniet er volop van mee. “Of we die vijfhonderdste hebben gevierd? We hebben net een teambuilding achter de rug", vertelt Ianthe in Gazet van Antwerpen.

Ianthe Tavernier doet mee in musicals nam deel aan K3 zkt K3, aar bij de nieuwe K3 raakte ze niet. Tot ze dankzij Louis Talpe een auditie ging doen van 'De Buurtpolitie'. Dat bracht de bal helemaal aan het rollen.

"Wij spraken samen een stemmetje in voor de animatiefilm Tinkerbell. In die periode zag hij de audities voor een nieuwe reeks, al was het totaal nog niet bekend wat het zou worden. Hij gaf me een seintje, ik deed auditie en werd aangenomen om Floor te spelen", doet Ianthe haar verhaal in Gazet van Antwerpen.

Stoppen op hoogtepunt

Nicoline Hummel, die Tineke in 'De Buurtpolitie' speelt, stopt ermee. Zo'n vaart zal het bij Ianthe niet lopen. Zij doet het nog veel te graag. "Ik zie de reeks toch als een vaste basis, eerder dan een blok aan het been", zegt ze. "Ik heb veel aan De Buurtpolitie te danken."

"Het is dan wel routine geworden, maar dankzij De Buurtpolitie ben ik voor andere recente opdrachten opgemerkt. Ze zeggen altijd dat goeie dingen moeten stoppen op een hoogtepunt.. maar dat hoogtepunt blijft toch al een tijdje duren."

Dat wil echter niet zeggen dat Ianthe er nooit aan gedacht heeft om er de brui aan te geven. Dat geeft ze ook eerlijk toe in de krant. "Die momenten zijn er wel geweest, ja. Ook nu blijf ik realistisch. Ik heb nog nooit gedacht dat ik aan de top sta omdat ik toevallig in een populaire reeks speel. Daarom ben ik blij dat ik een diploma heb, en dat er genoeg opties zijn om werk te vinden."

Zangeres

Ianthe nam onlangs ook deel aan Steracteur Sterartiest. Daarin bewees ze ook uitstekend te kunnen zingen. Ze is duidelijk van alle markten wat thuis. Hieronder kan je haar nog eens aan het werk zien bij Joe samen met Nicoline Hummel. Zij stapt - zoals eerder gemeld - uit de reeks en wordt vervangen door Charlotte De Groof.