Gedaan met het mooie weer: Dit is wat we de komende tijd kunnen verwachten

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
Iedereen had nood aan de zonnestralen die de afgelopen twee dagen te zien en te voelen waren. Maar nu is het helaas weer een tijdje gedaan. De zon maakt plaats voor wolken, regen en koude.

In het westen is het vandaag zwaarbewolkt en kan er lichte regen vallen. In het oosten blijft het wel droog en krijgen we regelmatig opklaringen. In de avond kan er wel smeltende sneeuw vallen. De temperaturen schommelen tussen de 4 en de 7 graden. 

Ook morgen krijgen we soortgelijk weer. Het westen krijgt dan weer te maken met zware bewolking en af en toe regen. In het oosten blijft het weer droog en zijn er opklaringen. We mogen morgen 5 tot 7 graden verwachten, maar 's avonds zal het overal gaan vriezen. 

Omdat er een hogedrukgebied hangt boven Scandinavië en Rusland, krijgen wij de rest van de week te maken met noordoorstelijke aanvoer van koude en droge continentale lucht. Dan krijgen we wel veel zon te zien, maar zijn de temperaturen rond het vriespunt. Daarbovenop krijgen we ook nog eens een schrale noordoostenwind waardoor het nog kouder zal aanvoelen.