Gewapende man in Vorst gesignaleerd, politie massaal ter plaatse

bron: Het Laatste Nieuws/Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In Vorst is een gewapende man gesignaleerd. De politie is massaal ter plaatse en heeft de omwonenden gevraagd om binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. Volgens het persagentschap Belga kan het zelfs om meer dan één man gaan. De feiten spelen zich af aan het Sint-Denijsplein in Vorst.

De politie Brussel-Zuid meldt dat “een man van Poolse afkomst deze middag in shocktoestand binnen gestrompeld in het politiekantoor. Volgens zijn getuigenis was er een moord gebeurd”, klinkt het. “Het adres dat hij had opgegeven, bleek niet te kloppen."

"Toen de politie andere getuigen ondervroeg, meldden die dat ze twee gewapende mannen hadden gespot. De politie is momenteel de aangegeven adressen aan het controleren. Ze zijn nog niet binnengevallen en hebben nog geen wapens of mannen gevonden."

Helikopter

Volgens burgemeester Ghyssels zouden er één of meerdere mannen gesignaleerd zijn in een flatgebouw in de Jean-Baptiste Vanpéstraat. Bewoners moeten voorlopig binnenblijven. "De politie zegt dat het om twee gewapende mannen zou gaan die zich in een huis in de straat bevinden", vertelt een winkeluitbater aan Bruzz.be. "De straat is volledig afgezet en er circuleert een helikopter."

Later meer...