18-jarige en 19-jarige sterven op E40: "Politie draagt grote verantwoordelijkheid in dit drama"

door: STS
ongeval ziekenwagen
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De politie handelde te traag bij een pechgeval op de snelweg dat tot de dood van twee tieners leidde. Dat zegt een politierechter.

Toen een bestuurder op de E40 ter hoogte van Barchon stilviel op de derde van de vier beschikbare rijstroken, stond hij doodsangsten uit. Auto's zoefden hem links en rechts voorbij.

Een wagen met daarin een 18-jarige jongen en een 19-jarige jongen stopte achter het voertuig. Daarachter volgde nog een wagen, die op hen inreed. De twee jongemannen verbrandden in hun wagen.

De bestuurder van het stilgevallen voertuig en de bestuurder van het aanrijdende voertuig stonden nu terecht wegens onopzettelijke doodslag. Het stilgevallen voertuig bleek al drie jaar niet meer door de autokeuring te zijn gekomen. Beide bestuurders hebben een voorwaardelijke straf gekregen.

De politierechter was scherp voor het optreden van de politie. "Vanaf het moment dat de bestuurder met pech belde tot het moment dat de politie ingreep, zijn er 26 minuten verstreken. Dat is veel te lang. De politie draagt een grote verantwoordelijkheid in deze tragedie", citeert Sudinfo de politierechter.