Parket woest op tientallen bestuurders na dodelijk ongeval: "Totaal gebrek aan respect én gevaarlijk"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Veertig à vijftig automobilisten die een zwaar verkeersongeval met dodelijke afloop filmden vanuit hun wagen mogen zich aan een boete verwachten.

Maandag reed op de E40, ongeveer ter hoogte van de parking Groot-Bijgaarden, een vrachtwagen in op een vertragende personenwagen en twee vrachtwagens voor hem.

De bestuurder van de aanrijdende vrachtwagen en de bestuurder van de personenwagen kwamen daarbij om het leven.

Tientallen bestuurders die in de richting van Gent reden, begonnen ter hoogte van het ongeval te filmen met hun gsm.

"Tegen al deze bestuurders zal spoedig een proces-verbaal opgesteld worden wegens gebruik van de gsm achter het stuur, een overtreding van de derde graad", laat het parket weten.

"Anderzijds krijgen ze een pv voor het in gevaar brengen van de andere weggebruikers, doordat ze bij het filmen geen oog meer hadden voor de rijbaan en het omringende verkeer. Dat is een inbreuk op artikel 7.2. van de wegcode, en een overtreding van de eerste graad."

"Dit gedrag getuigt enerzijds van een totaal gebrek aan respect voor de betrokken slachtoffers, en vormt anderzijds een groot gevaar voor de verkeersveiligheid", zegt procureur des Konings Ine Van Wymersch.

"Het parket tilt zwaar aan dergelijk laakbaar gedrag en zal hier nog het gepaste gevolg aan geven. De overtreders riskeren een onmiddellijke inning van 174 euro of een dagvaarding voor de politierechtbank, die een minimumboete van 30 euro en een verval van het recht tot sturen van minstens acht dagen kan uitspreken."

Volg het nieuws via de gratis app van Redactie24