Patiënt sterft in ambulance op parking omdat er geen plaats is in ziekenhuis

door: BVDO
ziekenwagen
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een oudere patiënt is dinsdag overleden toen hij in een ambulance aan het wachten was op een beschikbaar bed.

Het voorval gebeurde in het Fairfield General Hospital in Bury in het Verenigd Koninkrijk, zo laat Metro weten. De patiënt kreeg op de parking een hartstilstand in een ambulance die aan het wachten was.

De ambulance kon de patiënt niet aan het ziekenhuis overdragen omdat er geen bedden beschikbaar waren, zo gaf een bron bij de gezondheidsdiensten mee aan de Engelse krant.

Omdat er geen bed beschikbaar was, werd de man in de ambulance verzorgd. Hij kreeg een behandeling met antibiotica voor een borstinfectie, tot hij een hartstilstand kreeg. Een dokter omschreef het overlijden van de man als onwaardig.

Sommige patiënten zitten tot acht uur lang in een ambulance, worden daar behandeld en dan weer naar huis gestuurd door het tekort aan beschikbare bedden en personeel in Engelse ziekenhuizen.

Er is ondertussen een onderzoek gestart omdat sommigen denken dat de patiënt het had kunnen overleven als hij in het ziekenhuis onder toezicht had gestaan.

Sommige patiënten die wel binnengelaten worden in de ziekenhuizen moeten tot 40 uur wachten op de spoedafdeling vooraleer ze geholpen worden of een dokter zien.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24