Politie vat jonge bromfietser met levensgevaarlijk rijgedrag: "Ik wilde dat kindje alleen maar bang maken"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

In Deurne heeft een roekeloze tiener met een bromfiets gevaarlijk rijgedrag vertoond. Hij reed er een kind ei zo na van de sokken.

De 17-jarige bestuurder van de bromfiets viel op camerabeelden op door zijn rijgedrag. "Hij reed eerst tegen de richting een straat in, nam zijn bochten zonder af te remmen, reed aan de verkeerde kant van de weg en liet zijn voeten hangen", meldt de politie.

"Op camerabeelden was ook te zien hoe de bestuurder op een kindje met een (niet-elektrische) step toereed. Toen het kindje de brommer opmerkte, schrok het heftig en kwam het bijna ten val."

"De bromfietser leek het kind te willen aanrijden, maar week op het laatste moment toch uit, parkeerde zich en ging een woning binnen."

"Gezien het levensgevaarlijke rijgedrag van de bromfietser werd er een patrouille aangestuurd om de man te beboeten en het voertuig in beslag te nemen. De 17-jarige gaf aan dat hij het kindje 'enkel bang wilde maken'."

De jongeman is geen onbekende bij de politie. Hij bleek geen geldig verzekeringsbewijs voor de bromfiets te kunnen voorleggen en zag zijn tweewieler in beslag genomen worden.