Tal van ongevallen met (elektrische) fietsen: 12-jarige jongen en 75-jarige vrouw gewond

door: MRO
Fiets - ongeval
Afbeelding bron: Photonews

De afgelopen dagen waren er heel wat ongevallen waarbij fietsers betrokken waren. Zo raakten onder meer een jongen van 12 en een vrouw van 75 gewond.

- Op 26 mei kwam het tot een aanrijding tussen een personenwagen en een fietser aan de Acacialaan in Gistel. De fietser, een jongen van 12 jaar, kwam uit fiets/wandelpad gereden. 

De jongen werd door de aanrijding over zijn stuur gekatapulteerd en kwam op de motorkap van de wagen terecht. Hij werd gewond naar het ziekenhuis gevoerd.

- Op 27 mei reed een 75-jarige vrouw uit Aartrijke reed met haar elektrische fiets op het fietspad langs de Aartrijkestraat in de richting van Aartrijke. Ter hoogte van huisnummer 184 werd ze aangereden door een tegenligger, een onbekende fietser die richting Torhout reed.

De 75-jarige vrouw kwam ten val en werd gewond overgebracht naar het AZ Deltaziekenhuis campus Sint-Rembert Torhout. De onbekende fietser vluchtte.

- Op 28 mei reed een 65-jarige vrouw uit Zedelgem met haar personenauto Honda in de Ossebilkstraat in de richting van Torhout. Op het kruispunt met de Moubekestraat komt ze in aanrijding met een 36-jarige man uit Roeselare die met zijn koersfiets van rechts komt, rijdende op de Moubekestraat in de richting van Zedelgem. De fietser raakt hierbij licht gewond.

- Op 27 mei reed een 37-jarige man uit Koekelare met zijn elektrische fiets in de Blauwhuisstraat richting Wingene. Naast hem reed een 55-jarige man, eveneens uit Koekelare, met zijn speedpedelec in dezelfde richting.

Wanneer ze rechtsaf de Kasteeldreef moeten inslaan, begon de bestuurder van de elektrische fiets rechts af te slaan. De bestuurder van de speedpedelec merkte dit te laat op, waardoor ze in elkaar haakten en beiden ten val kwamen.

De bestuurder van de speedpedelec raakt hierbij lichtgewond en werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.