Vrouw krijgt briefje van man die tegen haar auto botst, maar dan snel verdwijnt

door: BVDO
Politie
Afbeelding bron: Unsplash

Zondagavond gebeurde in Leuven iets na 21.30 uur een verkeersongeval. De aanrijder verdween snel, maar gaf wel een briefje met zijn gegevens af.

Een 24-jarige automobiliste reed zondagavond in de Egenhovenweg in de richting van het kruispunt met de Celestijnenlaan. Komende van de Celestijnenlaan draaide een 39-jarige man de Egenhovenweg in, zo laat de politie weten.

Hij reed in het midden van de rijbaan, waardoor de vrouw naar rechts moest uitwijken. Dan nog botste de man met zijn auto tegen de linkerflank van zijn tegenligger. De man stapte uit en zei dat hij geen tijd had om ter plaatse te blijven. Het liet een briefje met enkele gegevens achter.

Omdat de man na verloop van tijd niet opnieuw kwam opdagen, contacteerde de vrouw de politie. De gegevens op het briefje bleken bovendien niet volledig te kloppen. Gelukkig had de vrouw de nummerplaat van het aanrijdende voertuig kunnen noteren.

De politie kwam ter plaatse en kon het beschadigde voertuig van de man even verderop aantreffen. Nog een tijdje later troffen ze de bestuurder zelf ook aan. Hij legde een positieve alcoholtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

De vrouw legde een negatieve alcohol- en drugstest af. Beide bestuurders bleven ongedeerd.